30 Eylül 2011 Cuma

Super Junior Üyelerinin Adlarının Okunuşları ^^








      • LEETEUK: İ-TIK (Lee: i diye okunur, EU ise I diye; bkz.: 이 특 )

  • HEECHUL: Hiyçol ( EE: İ diye okunur bu yüzde Hİ. CH: Y diye okunur ve ÇUL olur)

  • KYU-HYUN: KİYU-YUN (K'ni önünde sesli harf olan YU var. (YU ; Korece'de sesli bir harftir.) H' harfi ise kelime ortasında okunmaz ve sadece YUN. KYUHYUN = KİYUYUN diye okunur.)

  • SHINDONG: SH yanyana geldiğinde Ş olur ve ŞİN. DONG ise N'ye fazla vurgu yapmadan DOG der gibi ama N'yi de tam kaybetmeden okunur. SHINDONG= ŞİNDOnG diye okunur)

  • EUNHYUK: az önce bahsettiğim gibi EU: I sesini verir, IN olur.. H' de  yine dediğim gibi kelime ortasında okunmaz ve , YUK olur. EUNHYUK= INHYOK diye söylenir.)

  • SIWON: Şivon diye söylenir..)

  • YESUNG: YESUNG Super Junior üyeleri içinde adı yazıldığı gibi okunan üyedir :) lakin SUNG' bazen SONG veya SANG gibisinden okunabilir yanlış değildir..:)


  • SUNGMIN: SUNG; SAnG'min ya da SONg diye okunabilir.. MIN ise Min diye okunur değişmez. SUNGMIN= SONgMİN diye söylenir.)

  • DONGHAE= TONGE diye okunur. D kelime başına T diye okunur. H' yine dediğim gibi kelime ortasında okunmaz AE ise; A okunmaz E söylenir sadece. ve DONGHAE= TONGE diye okunur.)

  • KANGIN: Kangin Super Junior üyeleri içinde adı yazıldığı gibi okunan üyedir :)..

  • RYEOWOOK: R'nin önünde ince sessiz Y var ve R nin önüne İ gelir Rİ, EO ise; E okunmaz sadece O okunur. ve RİYO, OO: U olduğu için ..RYEOWOOK= Ryouk diye söylenir.)

  • HENRY LAU: HENRY hepimizin bildiği gibi HENRİ diye okunur. LAU ise sanki LAV dermiş gibi ama U 'yuda kaybetmeden okunur. HENRY LAU= HENRİ LAU diye söylenir)

  • ZHOU Mİ: Biz okuyacak olursak ZOY Mİ' diye okuyabiliriz. ama Z harfi Korece'de mevcut olmadığından Z yerine CH(Ç) harfi kullanılır. Ve CHOY Mİ diye söylenir...

  • HANGENG:Super Junior üyeleri içinde adı yazıldığı gibi okunan bir üyedir ..

  • KIBUM: Kİ-BUM veya aslen yazılışı Ki Beom olduğundan Kİ-BOM diye de söylenir..

    geçenlerde birisi böyle bi yazı yazmamı istemişti :) doğrusu üyelerin adlarının okunuşlarını bende bilmiyordum korece de bilmediğimden emin olamadım o yüzden sevgili   SUPER JUNIOR 
    sayfasından alıntı yaptım :) bilgi için ellerinize sağlık arkadaşlar :):):) böylece hem siz hemde ben öğrenmiş olduk ^^  not: Kendisi'ye teşekkürler yanlışlık yaptığımız yerleri gösterdi bende ona göre düzeltim teşekkürler ablacım ^^ korece okunuşları daha ayrıntılı öğrenmek istiyenler olursa bu yazıyı okusunlar ^^

    *Bu arada SJ 5. albümünün c versiyonu A-Cha'yı çıkardı :) biliyorsunuzdur tabii ama yinede bir hatırlatayım dedim :D:D:D

    izinsiz almayınız...

2 yorum:

Oh Yoon Joo dedi ki...

Kiyuyun ne yaa hehe Kyucum demeye devam hacı adama kiyuyun demem diyemem hehe

Adsız dedi ki...

bende kiyuyun diyemiyorum zaten :D:D eviil :D kyuu demek daha iyi yav bence :D:D

Yorum Gönder

Etkiketler

2012 (2) 2013 (1) 3İdots (1) 49days (3) A Gentleman's Dignity (1) Aashiqui (1) Aditya Roy Kapoor (2) AGD (1) ailee (1) Alia Bhatt (1) aliee (1) andrea chen (1) ariel lin (3) b2st (9) bap (1) beast (11) Bigbang (4) blogger ödülleri (1) boa (2) bolin chen (3) Bollywood (2) btob (2) buluşma (3) bunlara artık bir isim vermek lazım ya (19) buse (34) büşra (12) cadı (1) chanyeol (1) chen you qing (1) chuno (2) cityhunter (3) Cnblue (4) Cross Gene (2) cyrano (1) dahee (1) Dan Worrawech (1) dating agency (1) Davichi (1) dbsk (3) December (1) diğer (1) diğer... (25) ding li wei (1) donghae (2) dongwoo (1) dongwoon (2) Drama/Film (18) dreamhigh (1) dujun (2) düşündüklerim (1) ELF (2) erich gonzales (1) eunhyuk (2) evrensel değerler (1) exo (1) favoriler (1) film (2) first love (1) FTısland (3) geunchogo (3) gikwang (2) gyebaek (1) Ha Ji Won (1) Han Ji Min (1) hangeng (1) hayeonsoo (2) heechul (2) henry (1) heo yi jae (1) Hindistan (1) hoya (1) Hyun Bin (1) hyunseung (2) iljimae (1) İnfinite (3) Ji Hyun Woo (1) ji sung (1) jonghyun (2) jumong (1) jung ryu won (1) junhyung (4) jyj (2) K-rock (1) K.will (1) Kajol (1) kangin (2) Kdrama (13) kibum (1) kim kyung min (1) king of dramas (1) kişisel (4) kitap (1) Kmovie (1) Kpop (17) Kyuhyun (6) ledapple (1) lee bo young (1) lee jong hyuk (1) Lee Seo Jin (1) leeteuk (2) li da ren (1) love sick (2) maggie (1) mario maurer (1) mblaq (4) midnight (2) mim (21) misa (2) missa (2) monstar (2) Moon Chae Won (1) mubankistanbul (2) My Name is Khan (1) mygirl (1) myungsoo (1) ne var ne yok (2) nell (1) nightsun (18) oh ji ho (1) OST (4) öğrencilik (1) park shi hoo (1) parkhyoshin (1) princessman (1) Prosecutor Princess (1) protecttheboss (2) QIHM (1) ren (1) ryeowook (2) saçmalamalar (1) safirmavisi (1) Sat2Mon (1) secretgarden (3) Shahrukh Khan (1) shindong (2) Shradda Kapoor (2) Sidharth Malhotra (1) single dad in love (1) siwon (4) Sj (3) SNSD (1) sooyoung (1) Student Of The Year (1) suddenly it's magic (1) Suju (12) sunggyu (2) sungjong (1) sungmin (2) sungyeol (1) sunny wang (1) şarkı çevirisi (2) T-ara (1) takıntı şarkılar (8) Tayland (2) thai movie (1) The Melody (1) Trax (1) TVXQ (3) ukiss (2) Varun Dhawan (1) Victoria Sung (1) Wonder girls (2) woohyun (1) yanlış numara (1) yeni yıl (2) Yesung (4) Yiruma (1) yisan (1) yok artık (1) Yoo In Na (1) yoseob (3) zelo (1) zhoumi (3)