13 Ağustos 2013 Salı

Film Zamanı 1!

Şimdilik 3 bölüm halinde yayınlamayı düşündüğüm serinin ilk bölümüne başlıyoruz. Haydi Bismillah :)
Dizi arayışlarım sırasında kaydığım Uzakdoğu film afişlerini incelerken ilgimi çeken filmlerden 1-2 hafta boyunca bolca izledim. İzlediklerimi de blogun babası olarak sizlerle paylaşmak istedim. Hep blog anasına kalmasın bu işler artık. Telafi zamanı :)
Bu bölümde Taylandlı aktör-sanatçı Dan Worrawech'in 2 filmini anlatacağım. Dan, 2 filmde de gerçekten güzel iş çıkarmış ve ilk tanıtacağım film olan Sat2Mon'in yönetmenliğini ve senaristliğini yapmış.


Şimdi gelelim ilk filmimize :)

Sat2Mon - Cuamartesiden Pazartesiye



Filmin oyuncularına, cartına curtuna girmeden içeriği hakkında kısa bir özet geçmeliyim.
Kızımız Phen bir televizyon şirketinde çalışmakta. Uzatmalı sevgilisi(soldaki) insanı hayattan soğutacak kadar takıntılı bir doktordur. Chuad ise devamlı bir işi olmayan gönlünü ilk görüşte Phen'in en yakın arkadaşı Tonlieu'ya kaptıran bir genç... Arkadaşıyla birlikte takıldıkları kafeye gidip gelen Tonlieu için ilk adımı atmaya karar verir ve Phen'i kendine yardım etmesi için ikna etmeye çalışır. Phen her fırsatta ikiliyi bir araya getirerek aralarını  yapmaya çalışır. Bir gün Chuad büyük annesinin durumunun kötü olduğunu öğrenir ve o yaşıyorken sevdiğim kızı görmeli ve mutlu olmalı diyerek Phen'e 3 günlük sevgilisi olmasını ister. Buna ihtiyacı olduğunu, eğer kabul ederse döndüklerinde peşini bırakacağını ve bir daha karşısına çıkmayacağına söz verir. Phen de bunun üzerine teklifi kabul eder. Sevgilisinden bir şekilde izin alır -hem de ne şekil :D- ve Chuad ile birlikte büyük annesinin yaşadığı yere giderler. Gittikleri yer havasıyla suyuyla onları kucaklar ve ikili arasında bir çekim oluşmaya başlar. -büyük anne sağ olsun :D- Chuad bunu hisseder. Phen ise kendi içinde oluşan bu hislerini reddeder. Anlaşma süresi biter ve geri döndüklerinde birbirlerine gözükmemeye çalışırlar. Ta ki birlikte çalıştıkları şirketin partisinde bulaşana kadar... Rastlantısal olan bu buluşma ikilinin bastırmaya çalıştıkları duygularını yavaş yavaş ortaya çıkarır ve Phen'in sevgilisini bunu fark eder. Phen'i oradan çıkararak eve götürür. Kısa çaplı bir tartışmanın ardından Phen, sevgilisinden evlenme teklifi alır. -çakal herif- Tabi ki kabul eder -film bu acı çektirecekler ya bize- Tonlieu'ya bunu haber vereyim diye kızı arar ve telefonu Chuad açar. Evleneceği söyler ve Chuad'dan ilk tebriğini alır. Bundan sonrasını anlatmıyorum siz izleyin bu ikilinin sonunu.
Konu olarak alışık olduğumuz bir hikaye aslında ama işlenişi sade ve etkileyici geldi bana. Abartı yok. Fazlalık sahneler yok. Sonunu anlatmıyorum ama hayal kırıklığı yaşamamanız için pek bir beklentiye kapılmamanız kanaatindeyim. Sonu tatmin edici değil ama kimine göre... Bence güzel bir nokta her aşkın aynı şekilde sonlanamayacağı...
Demem o ki Pollyanna olup da hep mutlu sonlardan hoşlananlar için uygun değil bu film. Bazen insan pişman olacağını bilse de bir seçim yapmak zorunda kalabilir. Gerçekçi olmak gerek ve bu film bunu başarıyla yansıtmış bence. Aferin Dan! :D
Aşağıya film hakkında bir kaç resim ve OST serpiştirdim. Bakıverin gari :)






































Filmin dillere pelesenk olabilecek şarkısı ve acıklı anlarda çalan muazzam parça... Filmi izlemeyi seçenlere şimdiden iyi seyirler :))

Sıra geldi 2. Dan Worrawech filmi olan The Melody'e :)



Bu filmimiz de küçüklüğünden beri ailevi problemler yaşayan şu anda ünlü olan fakat duyguyu dinleyicilerine aktaramayan ve şirketinden bu konuda azar yiyen Win ve bir taşrada piyanist olan Mok'un hikayesini anlatıyor. Belirli bir popülaritesi olan ve bu popülariteye güvenen Win şarkılarını muhteşem olduğunu düşünür. Takım arkadaşlarıyla sorunlar yaşadığı bir gün şirketin müdürü ona aynı ritmi tekrar ettiğini ve artık bundan kimsenin hoşlanmadığını dile getirir. Dolaşırken duyduğu bir piyano sesini takip eder ve Mok'la yolları burada kesişir. Mok çok yetenekli bir piyanisttir ve Dan ona buralarda harcandığını isterse onunla birlikte çalışıp hak ettiği yere gelebileceğini söyler. Bu teklifi reddeden Mok, Win'i bambaşka bir yere lösemi hastası çocukların olduğu bir çeşit kuruma götürür. Ortama alışık olmayan Win orda bulunan çocuk hayranını incitir ve Mok'la kavga ederler. Bunun üzerine kendinde bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlayan Win toparlanmaya karar verir. Mok'la birlikte sürekli çocukları ziyaret ederler ve çocuklarla gösteri gününde şarkı söyleyebilmeleri için eşlik ederler. Bir gün Win hayatını derinden etkileyecek şeyi öğrenir; Mok da kan kanseridir. Mok, daha önce defalarca kemoterapi gördüğünü ama artık yorulduğunu söyler. Hastalığı çok ilerlemiştir. Mok'la geçirdiği güzel günlerden ve hislerinden yola çıkarak Win mini bir konser düzenlemek ister. Orada Mok için seslendireceği sürpriz bir şarkı vardır. Fakat Mok konseri izleyemez. 
Sonrası için filmi izleyiniz. :D 


Size kötü bir haberim var bu filmde mutlu sonla bitmiyor gençler. Dan'in çekisi bu. Yavrum hep ağlayacak filmlerde herhalde T.T  Böyle sonlardan hoşlanmasanız da bi izleyin derim ben. Kaybedeceğiniz hiçbir şey olmaz :)




Kore filmleri dışında güzel Asya filmleri izlemek isteyenler varsa takipte kalın. Güzel filmlerle tekrar buluşmak üzere :)) 



Büşra~


3 yorum:

Adsız dedi ki...

blogumun babası!! :D bunu ne ara yazdığını düşünüyorum hala ben :D sat2mon'u izledim sonu o kadar da kötü değildi bence. Realist davranmış dan. çoğu zaman böyle hikayeler duyoruz gerçek hayattada o yüzden sevdim sonunu ben :)Ellerinde sağlık kuzum yazı için :))

Büşra dedi ki...

Aklımdaydı ne zamandır pcyi masadan alıp kucağıma koyunca yazmaya başladım. Şimdilik sonuç bu hatun :D En başta hayal kırıklığına uğramadım dersem yalan olur. Chuad'ı sevmiştim ulan ben! :D Sonradan gerçek hayata dönünce kaptım inceyi :D Neyse Sağ ol yavrum ama "to be continued" :D

Jupiter dedi ki...

Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
Böbrekleri satın almak ve farklı böbrek bağışçılarıyla birlikte çalışabilmek
Hastalarımız, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
hastamıza böbrek bağışında bulunup bulunmadığınızı onaylayabiliriz ve
her bağışçıyı büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp konusunda bizimle iletişime geçin:
+ 1 (515) 293-5520

Yorum Gönder

Etkiketler

2012 (2) 2013 (1) 3İdots (1) 49days (3) A Gentleman's Dignity (1) Aashiqui (1) Aditya Roy Kapoor (2) AGD (1) ailee (1) Alia Bhatt (1) aliee (1) andrea chen (1) ariel lin (3) b2st (9) bap (1) beast (11) Bigbang (4) blogger ödülleri (1) boa (2) bolin chen (3) Bollywood (2) btob (2) buluşma (3) bunlara artık bir isim vermek lazım ya (19) buse (34) büşra (12) cadı (1) chanyeol (1) chen you qing (1) chuno (2) cityhunter (3) Cnblue (4) Cross Gene (2) cyrano (1) dahee (1) Dan Worrawech (1) dating agency (1) Davichi (1) dbsk (3) December (1) diğer (1) diğer... (25) ding li wei (1) donghae (2) dongwoo (1) dongwoon (2) Drama/Film (18) dreamhigh (1) dujun (2) düşündüklerim (1) ELF (2) erich gonzales (1) eunhyuk (2) evrensel değerler (1) exo (1) favoriler (1) film (2) first love (1) FTısland (3) geunchogo (3) gikwang (2) gyebaek (1) Ha Ji Won (1) Han Ji Min (1) hangeng (1) hayeonsoo (2) heechul (2) henry (1) heo yi jae (1) Hindistan (1) hoya (1) Hyun Bin (1) hyunseung (2) iljimae (1) İnfinite (3) Ji Hyun Woo (1) ji sung (1) jonghyun (2) jumong (1) jung ryu won (1) junhyung (4) jyj (2) K-rock (1) K.will (1) Kajol (1) kangin (2) Kdrama (13) kibum (1) kim kyung min (1) king of dramas (1) kişisel (4) kitap (1) Kmovie (1) Kpop (17) Kyuhyun (6) ledapple (1) lee bo young (1) lee jong hyuk (1) Lee Seo Jin (1) leeteuk (2) li da ren (1) love sick (2) maggie (1) mario maurer (1) mblaq (4) midnight (2) mim (21) misa (2) missa (2) monstar (2) Moon Chae Won (1) mubankistanbul (2) My Name is Khan (1) mygirl (1) myungsoo (1) ne var ne yok (2) nell (1) nightsun (18) oh ji ho (1) OST (4) öğrencilik (1) park shi hoo (1) parkhyoshin (1) princessman (1) Prosecutor Princess (1) protecttheboss (2) QIHM (1) ren (1) ryeowook (2) saçmalamalar (1) safirmavisi (1) Sat2Mon (1) secretgarden (3) Shahrukh Khan (1) shindong (2) Shradda Kapoor (2) Sidharth Malhotra (1) single dad in love (1) siwon (4) Sj (3) SNSD (1) sooyoung (1) Student Of The Year (1) suddenly it's magic (1) Suju (12) sunggyu (2) sungjong (1) sungmin (2) sungyeol (1) sunny wang (1) şarkı çevirisi (2) T-ara (1) takıntı şarkılar (8) Tayland (2) thai movie (1) The Melody (1) Trax (1) TVXQ (3) ukiss (2) Varun Dhawan (1) Victoria Sung (1) Wonder girls (2) woohyun (1) yanlış numara (1) yeni yıl (2) Yesung (4) Yiruma (1) yisan (1) yok artık (1) Yoo In Na (1) yoseob (3) zelo (1) zhoumi (3)