26 Ağustos 2013 Pazartesi

Film Zamanı 3!

Yine bir pazartesi gününden hepinize merhaba :)) Film tanıtımlarının son bölümüne gelmiş bulunmaktayım. Daha sonra tabi ki tanıtacağız ama okullar başlamadan bitirmek istediğim tanıtımlar bunlar. Bu kez sizlere Bollywood'dan sesleneceğim :D 3'ü birbirinden güzel ve etkileyici Hint filmi... Hepsinin bana kattığı birbirinden anlamlı onlarca şey... Eminim aranızda filmlerden en az birini izleyen vardır ve benimle aynı düşünceleri paylaşıyordur. Hangi filmden başlayacağımı bilemediğim için alfabetik sırayla gideceğim. :) Hadi başlayalım! :)


Aashiqui 2!


Ah ulan alfabe bu kez "A" ile başlamayacaktın T.T 





Aashiqui adlı filmin devamı niteliğinde olan film Hindistan'da ünlü bir sanatçı (Rahul) ile kuytu köşelerde sesiyle para kazanmaya çalışan bir kızın (Aarohi) aşk hikayesini anlatıyor. Sadece aşk hikayesi demek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü filmin içeriğin alkole bağımlı bir adamın hayata tutunma mücadelesi de işleniyor. Tabi bu mücadele de ona en büyük desteği veren kadının mücadelesini de... Yaşayan bilir deriz ya bu filmde onu unutun çünkü bu 2 mükemmel oyuncu her bir anı size canlı canlı yaşatıyor. Özellikle filmin müziklerinin de bunda etkisi çok büyük. Gelelim derinlemesine konumuza. Dönemin ünlülerinden olan Rahul kazandığı şöhretle birlikte bozulup kendini alkole vermiş bir adam... Yine içerken verdiği bir konser esnasında kendisine karşı yapılan bir provokasyona adeta ev sahipliği yapar ve konser alanını terk eder. Bu terk ediş onu Aarohi'ye götürür. Kazara tanıştığı bu kızla Aarohi'nin şarkı söylediği yerde yine kazara(!) karşılaşırlar. Rahul, Aarohi'nin sesine vurulur.-sadece sesine mi?- Rahul'la birlikte çalışmaya başlayan Aarohi yanında hep O'nu ister. Rahul ise kötü şöhretinin Aarohi'yi etkileyeceğini düşünerek Aarohi'den uzaklaşır. Buna katlanamayan Aarohi, Rahul'a alkolü bırakmasında ve tekrar müziğe dönüş yapmasında yardım edeceğini söyler ve ikili birlikte yaşamaya başlar. Bakalım bu depdebeli hayat onlara neler getirecek ve nele götürecek?




Huh! Bu paragrafı yazarken kaç kere silip baştan yazdım acaba. Filmi çok beğendim bu yüzden kullandığım hiçbir kelime film için yeterli değil. Öyle bir kaptırdım ki kendimi yazarken baktım film direkt yazıda :D Dedim Büşra bu kadar cömert olma izleyip görsünler :))


Dediğim gibi film için ne söylesem az. Özellikle şarkılarına... Filmde bilindik şıkırdaklı Hint müziği bölümleri yok. Burada daha çok acı var. Şarkılar sizi ağlatana kadar bırakmıyor. Ve dilinize yapışıp kalıyor. Kaç gece Tum Hi Ho diyerek uyudum bilinmez. Tek kelimeyle işte "aşk" bu şarkı benim için. Sözleri ve müziği birbirine aşık bu şarkının. Akustik versiyonu da bu aşka eşlik ediyor. Diğer parçalar için tık tık


Son olarak şunu ilave edeyim. Fangörl ağzıyla ben çifti shipliyorum :D Bu aralar çok favori çiftim oldu. N'oluyor bana?! Normalde yapmazdım böyle şeyler :D Her neyse Aditya Roy Kapoor&Shraddha Kapoor foreva! :) Soy adları da aynı k5 :D Çok duygusuz anlattım bu filmi ben ama inanın Aditya'nın gülüşleri dışında hiç güldürmüyor bu film T.T 







R:Aarohi!
A:Efendim.
R: Yok bir şey... Öylesine...



Hız kesmeden 2. filmimize geçiyoruz.

My Name is Khan



Çoğunuz izlemiştir derken bu filmi kastetmiştim. Dillere destan bir film...Shahrukh Khan ve Kajol filmi... Bu film için de ne söylersem söyleyeyim havada kalacak. Kısaca tanıtacağım ama yine de izlemediyseniz vakit kaybetmeden izlemenizi tavsiye ederim. Ben de yeni izledim. Geç olsun güç olmasın. :) Müslüman, otistik bir adamın bütün insanlığı sollamasına şahit oluyorsunuz film boyunca. Konu itibariyle 11 Eylül sürecinde Müslümanlara yapıştırılan "terörist" damgasının doğurduğu bir film. Hastalığına rağmen ayakta durmayı başarabilen Khan, Amerika'ya kardeşinin yanına gider ve çalışmaya başlar. Böyle tanıştığı Mandira ile evlenir. Mandira'nın diğer eşinden olan çocuğu Sam'e de babalık yapar.



 11 Eylül sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Müslüman olduğunun savunan bir örgütün gerçekleştiği bu saldırı ile Müslümanlar terörist olarak görülür. Böylece bu aile için her şey değişmeye başlar. Sam ırkçı bir kaç çocuk tarafından öldürülür. Mandira ise bunun Khan'ın suçu olduğu söyler. Khan'a "  Git ve herkese bir terörist olmadığını söyle" der. Ayrılırlar ve Khan uzuuun bir yolculuğa çıkar. İşte bu yolculuk anlatılmaz yaşanır. bundan sonrası filme bırakıyorum.


Oyunculuklar müthiş, konu anlamlının ötesinde... Kesinlikle izlenilesi :)


...
Geldik son filmimize :)

Student Of  The Year



İşte şimdi neşelenebiliriz. Konu olarak bilindik bir film. Özel bir lise... Öğrenciler arasındaki aşk ve başarı için olan rekabet... Okulun gözde çifti olan Shanaya ve Rohan güçlü ve zengin bir ailenin mahsulleri. Abhimanyu ise bu günlere kendi gücüyle gelmiş fakir ama gururlu bir oğlan. Okula geldiği ilk günden bütün kızların gönlünü-benimki de dahil- fetheden yakışıklımız okulda düzenlenen "Yılın Öğrencisi" yarışmasını kazanmak için önüne çıkan engelleri devirerek finale kadar yükselir. 


*_*

Bu sırada gönlünü en yakın arkadaşının sevgilisi olan Shanaya'ya kaptırır. Rohan'ın bunu öğrenmesiyle dostlukları sarsılır ve yarışmanın bitmesiyle hepsi yollarını ayırır. Yıllar sonra okulun müdürünün rahatsızlanmasıyla eski arkadaşlar son görevlerini yerine getirmek üzere buluşurlar ve geçmişe doğru bir yolculuk yaparlar. Geçmişte kalan hiçbir şey saklı kalmaz.




 Filmi benim için farklı yapan bir şey yok. Aynı kadına aşık 2 dostun anlatılışı dışında bana kattığı bir şey de yok filmin. Şıkırdaklı, oynamalı sahneler bolca mevcut :) İzlerken insanı sıkmıyor. Vakit bolluğunda izlenebilir.










A: Şimdi beni öpmeyeceksin değil mi?
R:Bir kucak da mı vermeyeceksin?

Öldüğüm muhabbet :D





Başka güzelliklerle buluşmak dileğiyle. Bir diğer yazıya kadar esenle kalın efenim :)))

Büşra~




2 yorum:

Unknown dedi ki...

aaşhiqui 2 mükemmeldi.

Jupiter dedi ki...

Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
Böbrekleri satın almak ve farklı böbrek bağışçılarıyla birlikte çalışabilmek
Hastalarımız, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
hastamıza böbrek bağışında bulunup bulunmadığınızı onaylayabiliriz ve
her bağışçıyı büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp konusunda bizimle iletişime geçin:
+ 1 (515) 293-5520

Yorum Gönder

Etkiketler

2012 (2) 2013 (1) 3İdots (1) 49days (3) A Gentleman's Dignity (1) Aashiqui (1) Aditya Roy Kapoor (2) AGD (1) ailee (1) Alia Bhatt (1) aliee (1) andrea chen (1) ariel lin (3) b2st (9) bap (1) beast (11) Bigbang (4) blogger ödülleri (1) boa (2) bolin chen (3) Bollywood (2) btob (2) buluşma (3) bunlara artık bir isim vermek lazım ya (19) buse (34) büşra (12) cadı (1) chanyeol (1) chen you qing (1) chuno (2) cityhunter (3) Cnblue (4) Cross Gene (2) cyrano (1) dahee (1) Dan Worrawech (1) dating agency (1) Davichi (1) dbsk (3) December (1) diğer (1) diğer... (25) ding li wei (1) donghae (2) dongwoo (1) dongwoon (2) Drama/Film (18) dreamhigh (1) dujun (2) düşündüklerim (1) ELF (2) erich gonzales (1) eunhyuk (2) evrensel değerler (1) exo (1) favoriler (1) film (2) first love (1) FTısland (3) geunchogo (3) gikwang (2) gyebaek (1) Ha Ji Won (1) Han Ji Min (1) hangeng (1) hayeonsoo (2) heechul (2) henry (1) heo yi jae (1) Hindistan (1) hoya (1) Hyun Bin (1) hyunseung (2) iljimae (1) İnfinite (3) Ji Hyun Woo (1) ji sung (1) jonghyun (2) jumong (1) jung ryu won (1) junhyung (4) jyj (2) K-rock (1) K.will (1) Kajol (1) kangin (2) Kdrama (13) kibum (1) kim kyung min (1) king of dramas (1) kişisel (4) kitap (1) Kmovie (1) Kpop (17) Kyuhyun (6) ledapple (1) lee bo young (1) lee jong hyuk (1) Lee Seo Jin (1) leeteuk (2) li da ren (1) love sick (2) maggie (1) mario maurer (1) mblaq (4) midnight (2) mim (21) misa (2) missa (2) monstar (2) Moon Chae Won (1) mubankistanbul (2) My Name is Khan (1) mygirl (1) myungsoo (1) ne var ne yok (2) nell (1) nightsun (18) oh ji ho (1) OST (4) öğrencilik (1) park shi hoo (1) parkhyoshin (1) princessman (1) Prosecutor Princess (1) protecttheboss (2) QIHM (1) ren (1) ryeowook (2) saçmalamalar (1) safirmavisi (1) Sat2Mon (1) secretgarden (3) Shahrukh Khan (1) shindong (2) Shradda Kapoor (2) Sidharth Malhotra (1) single dad in love (1) siwon (4) Sj (3) SNSD (1) sooyoung (1) Student Of The Year (1) suddenly it's magic (1) Suju (12) sunggyu (2) sungjong (1) sungmin (2) sungyeol (1) sunny wang (1) şarkı çevirisi (2) T-ara (1) takıntı şarkılar (8) Tayland (2) thai movie (1) The Melody (1) Trax (1) TVXQ (3) ukiss (2) Varun Dhawan (1) Victoria Sung (1) Wonder girls (2) woohyun (1) yanlış numara (1) yeni yıl (2) Yesung (4) Yiruma (1) yisan (1) yok artık (1) Yoo In Na (1) yoseob (3) zelo (1) zhoumi (3)